söndag 6 mars 2011

söndag lixom bara

Söndag... solen lyser, gatan utanför fönstret visar upp torr asfalt och SSK är åter igen i kvalserien... man kan fan tro att våren är på väg. Alla tecken är på plats.

Sitter just nu och äter frukost samtidigt som jag bevakar seriefinalen och säsongens sista match i Hattrick. Skulle kunna ha varit spännande om jag inte hade varit så dominant, Punanen Sonni har pulveriserat motståndet och är klara för div. 4. I andra halvlek blir det nog till att svinga sig upp på spinningsadeln för att avverka dagens pass innan vi beger oss ut på långpromenad.

Jag brukar ju vanligtvis jobba på söndagarna, dock inte denna, så det känns lite ovanligt att ha dagen fylld av opportunities. Klockan 14.30 sparkar Liverpool igång på Anfield, och tanken är väl att vi ska äta upp Manscum United med hull och hår. Och vad passar bättre då än att kombinera det med den där Diavola-pizzan som ska betygsättas.

Appropå betygsättning så var vi ju på vinprovning hos mina föräldrar igår och förärades med en ny favorit för både plånbok och gom. För även om Amaronevinerna är gudomliga så håller det ju inte att sitta själv på fredagkvällarna och smutta på 249-kronorsviner. Tommasi Appassimento är ett beställningsvin på Systembolaget, baserat på Corvina och Oseleta-druvor. Framställningen är densamma som för Amaronevinerna bara det att dessa druvor torkas lite längre. I folkmun kallas tydligen denna vintyp för mini-amarone. Och för 89:- så är det ett väl valt alternativ.

Inga kommentarer: